Självkärleksritualer jag älskar

Det finns så många härliga självkärleksritualer att välja på! Jag har ingen fast morgonritual eller kvällsritual utan lyssnar inåt varje dag. Genom att fråga mig själv vad jag behöver avsätter jag tid för mig själv men vad jag gör för att ta hand om mig själv kan variera. Samtidigt har jag ett gäng favoriter som jag ofta kommer tillbaka till. Här delar jag med mig av några självkärleksritualer jag älskar som du kan inspireras av och testa i ditt liv. Lyssna på dig själv och känn in vad som hade gett dig ny inspiration, energi och återhämtning.

Yoga och meditation

Jag fann yogan för många år sedan när jag började intressera mig för hälsa och personlig utveckling. Min relation till mig själv och yogan har dock inte alltid varit balanserad och jag har tidigare skrivit om hur även yogan blev en stress här. Nu har jag dock hittat mitt sätt att yoga, och samma med meditation. I sättet jag gör det nu är jag på riktigt tillåtande och snäll mot mig själv. Det är min stund, oavsett hur den stunden ser ut. Mitt utrymme att landa, grunda mig och hitta energi. Ibland blir det fem minuter. Ibland blir det ett härligt pass hos Infinite Yoga. Oavsett så ger yogan mig otroligt mycket energi i vardagen och det är något jag ofta kommer tillbaka till.

Eteriska oljor för avkoppling och välbefinnande

Jag har testat många olika märken av eteriska oljor men när jag väl fann oljorna jag jobbar med blev jag kär. Det är verkligen otroligt stor skillnad på oljor och oljor och extra mycket när man vill ha emotionell och fysisk stöttning. Jag använder mina oljor i mina självkärleksritualer och i min diffuser. Ett sätt är att göra scent tents där man droppar en droppe i handflatan, kupar händerna över näsa och mun och andas in. Man kan även smörja in vissa eteriska oljor på bröstet eller droppa på huvudet för att grunda sig. Kika gärna in på mina Instagram stories för vardagliga tips och inspiration.

Små stunder som är bara för mig

Ibland kan självkärlek vara… ingenting. De där stunderna då vi ”bara” är som verkligen inte är så bara. Kanske är det en fika för dig själv? Att ta en lugn promenad i solen utan en tid att passa? En extra lång dusch? Eller att ligga kvar i sängen på morgonen? Vad som helst som ger dig vila och återhämtning är en fantastisk självkärleksritual och jag tror att det är lätt att glömma det ibland. Du behöver inte få till perfekt self care utåt sätt för att det ska ge något. Och självkärlek ska verkligen inte bli en prestation.

Här kan du läsa mer om mina tankar, tips och reflektioner kring livskvalitet och guldkant på vardagen. Kanske hittar du några saker du kan prova på i just ditt liv?

Vill du komma igång med självkärlek i vardagen?

Om du känner att det är svårt att komma igång med självkärleksritualer i vardagen så kan jag varmt rekommendera min kurs Självkärlek i Vardagen hos Mina Webbkurser. Där får du vägledning kring hur du kan hitta vanor för självkärlek som passar just dig och ditt liv. Perfekt för dig som vill komma igång med self care men som vill ta det i en egen takt då allting är digital.

Lästips: Medveten lyx, livskvalitet och härlig hållbarhet

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *