Handla hösten hållbart hos Myrorna

– Betalt samarbete med Myrorna

Vi är nog många som gillar att uppdatera garderoben inför en ny säsong. Men kom ihåg att nytt för dig inte behöver innebära nyproducerat. Det finns gott om fina fynd second hand som är snälla mot både miljön och plånboken. Jag älskar hösten med allt vad den innebär. Det är även den säsong då jag känner mig som mest kreativ med min garderob. Lager på lager är verkligen min melodi och jag hittar nya sätt att variera mina plagg. En klänning kan bäras utanpå jeans. Eller bli en kjol med en tjocktröja över. Jag gillar även hur samma outfit kan se ut på två helt olika sätt beroende på om man bär en skräddad kavaj eller en lös tjocktröja över.

Myrorna har nyligen dragit igång en kampanj som heter ”Handla hösten hållbart” för att inspirera fler att välja second hand. Jag tycker att det är ett fantastiskt initiativ och hoppas att fler hakar på och hittar nöjet i att leta second hand innan man köper nytt. Det kan såklart ta ett litet tag att få in vanan och veta hur man ska leta. Men när man väl har kommit in i det tycker jag att second hand är mycket roligare än att köpa nytt. Det blir som en fantastisk skattjakt där man kan hitta både det man letar efter och andra härliga plagg som man nästan snubblar över på sin runda.

Handla hållbart och spara pengar

En av mina absoluta favoritbutiker är Myrorna på Södra Förstadsgatan i Malmö. Om du åker tåg så är det gångavstånd från Triangeln. Jag var nyligen där och hittade massor av fina höstplagg. Ett par skinnboots, två vintagekavajer, två armband, en härlig gul skjorta, en mockajacka och en mockaväska. Det är så härligt när man hittar olika plagg och kan kombinera ihop sin egen stil. Second hand kan ju vara allt från nyproducerade plagg med lapparna kvar (!) till vintage och retro.

Brukar du handla second hand? Om inte, vad tycker du är svårast? Släng gärna iväg en kommentar här så ger jag tips och råd! Du hittar även inspiration och guider i min kategori ”Second hand” där jag visar var jag handlar och hur jag går till väga. Och missa inte att kika in på Myrorna nu under hösten för att hitta mer inspiration när de kör sin kampanj ”Handla hösten hållbart” och frontar olika plagg under olika perioder. Att leta second hand innan du köper nytt är både ett bra spartips och ett sätt att leva mer miljövänligt.

2 Comments

 1. Rebecca 19 september, 2020 at 22:49

  Jag tror att anledningen till att jag inte letar just kläder på second hand är för att jag vid en första anblick upplever det som… stökigt haha! Jag vet liksom inte i vilken ände jag ska börja leta. Jag kan tycka det är svårt i en H&M-butik också men där förstår jag ändå strukturen lite bättre så det är lite lättare att leta efter plagg.

  Sen har jag en del kroppsliga issues så testar jag ett eller två plagg som inte sitter bra så tappar jag lätt suget och orkar inte shoppa mer haha.

  Reply
  1. Tess Waltenburg 13 november, 2020 at 15:49

   Åh, jag förstår det! Mitt främsta tips är att gå tillbaka till samma butik flera gånger. Då får man ett litet hum om var olika saker finns, även om utbudet såklart varierar, och det blir lite mer stillsamt för sinnet att leta om man redan har vant sig vid miljön. Annars tycker jag att det är toppen att det går att hitta mer och mer second hand. Om man kör på märken man redan vet att man gillar, och där känner till passform och storlekar, så brukar det gå bra att beställa hem även på nätet. Lycka till!

   Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *