Ge din tröja nytt liv med en noppborttagare

– Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Åhléns –

Att ta till vara på det vi redan har är A och O för att minska vår miljöpåverkan. För ett par månader sedan fyndade jag den här Noa Noa-tröjan för 30 kronor via Sellpy. Den var nopprig men i övrigt fin och jag såg direkt dess potential att bli en riktig höstfavorit. Om man är ute i god tid och köper plagg under ”fel” säsong så kan man verkligen göra riktiga kap. Det är nog ett av mina bästa spartips för garderoben. Det och det jag ska komma till nu: Hur du enkelt kan ta hand om dina saker.

Fixa till din gamla tröja inför hösten

När man väl börjar se potentialen i saker som är slitna, noppriga eller behöver lagas blir det både enklare och roligare att skapa en hållbar garderob. Det mesta kan fixas till på ett eller annat sätt innan det går till återvinning. Jag har alltid produkter för sko- och klädvård hemma och en av mina senaste investeringar är en noppborttagare. Min kommer från OBH Nordica och du kan bland annat beställa den från Åhléns här. Om du gör det blir jag väldigt glad om du använder min länk. Det kostar inget extra för dig men ger mig lite provision som gör det möjligt för mig att göra det jag gör.

Det här var första gången jag använde en noppborttagare men jag tyckte att det var väldigt enkelt. Resultatet blev fint och tröjan gick från att se trött och sliten ut till att bli som ny. Noppborttagaren jag har kostar strax över 150 kronor och är väl värd sitt pris. Jag har inte haft den så länge men ger gärna en recension längre fram kring hur hållbar den är. De flesta nopprorna gick bort med maskinen. Det fanns dock vissa längre bitar som jag inte ville skulle fastna. De klippte jag bort med en liten textilsax som jag har fått i ett sykit för många år sedan. Jag fick även tänka på att tömma maskinens luddfack då det väldigt snabbt blev fullt.

Enkel klädvård för nybörjare

För dig som funderar på om du ska köpa en noppborttagare: Gör det! Det är väl värt pengarna och det gör att du kan ge nytt liv både till de plagg du äger och de som finns att fynda second hand. Det finns allt för många som ger vidare sina kläder för att de bara behöver lite kärlek och där har vi världens fyndchans. Jag har även sett de som ger bort sina skor för att de bara behöver fettas upp.

Det hade varit fantastiskt om vi fick lära oss vikten av att ta hand om våra saker på hemkunskapen eller syslöjden. Tänk vad det hade kunnat göra skillnad både för miljön och plånboken! Att ta bort noppror är ett bra första steg för dig som vill komma igång med en mer hållbar livsstil. Det funkar fint för dig som vill börja ta hand om det du äger men som kanske inte vet hur man lappar och lagar.

Har du testat att använda en noppborttagare? Vad tyckte du? Har du något annat enkelt knep för den som vill bli bättre på att vårda sina kläder? Om du vill läsa vidare kring sko- och klädvård kan jag varmt rekommendera den här guiden som jag har skrivit för Medvetna.se där jag delar med mig av mina bästa tips och råd.

Lästips: Växtfärgning för nybörjare

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *