Lyckas med dina mål och undvik fallgropar

En sak jag ofta tänker på är hur man lyckas med sina mål. Och hur man sätter mål som är hållbara för en själv. Det finns såklart otroligt många perspektiv på vad ett bra mål är, men som jag ser det finns det inte ett rätt eller fel. Enligt min erfarenhet är det viktiga att utgå från sig själv, sina värderingar och sina förutsättningar. Här delar jag med mig av tips och insikter kring hur du kan lyckas med dina mål. Och hur du kan undvika potentiella fallgropar.

Sätt mål som är rätt för just dig

När jag pratar med coachingklienter och vänner slår det mig hur vi ofta misslyckas med mål för att vi försöker vara någon annan. Det kan vara att vi försöker göra karriär utifrån en bild av vad framgång ”borde” vara. Eller vad som är ”rätt” jobb. Ibland kan det även handla om att vi försöker vara som någon som har helt andra förutsättningar i livet. Eller någon som har helt andra värderingar och drivkrafter. Att inspireras är superhärligt, men det är alltid viktigt att komma tillbaka till sig själv.

Vad är viktigt för just dig? Hur ser din livssituation ut? Varför vill du nå de mål du sätter upp? Genom att vara ärlig mot dig själv och sätta mål utifrån vem just du är blir det lättare att lyckas med dina mål.

Våga utvärdera längst vägen

Ibland är det viktigt att hålla fast vid sina mål, men ibland är det även viktigt att våga utvärdera längst vägen. Det handlar inte om att ge upp utan om att komma tillbaka till varför man gör något och justera sina mål i linje med det. Om du till exempel har börjat träna för att må bättre men det skapar en stress så är det kanske bra att fundera över hur du gör det. Har du valt en träningsform som inte passar dig? Eller har du kört på för hårt för snabbt istället för att lyssna på kroppen? Tränar du på ett ställe som är för omständigt att ta sig till? Och så vidare.

Det kan vara knepigt att se skillnaden på att justera sina mål och att ge upp emellanåt. Men om du är modig nog att lyssna på dig själv, på riktigt, så tror jag att du kommer hitta svaren till slut. Än en gång – Det viktiga är att utgå från vem du är och vad du vill. Om något verkligen spelar roll för dig så kommer det ”hänga kvar” även om det ändrar form.

Våga prioritera och prioritera bort

För två år sedan skrev jag ett inlägg på temat ”Du kan göra allt men inte allt på samma gång”. Och vad jag menar med det är kort och gott att du kan göra vad du vill i livet men att du aldrig kommer ha tid, energi och pengar att prioritera allting samtidigt. Allt kommer inte vara första prio. Och allt kommer inte vara första prio i alla delar av livet. Men vet du vad? Det är okej! Jag tror att en av de viktigaste nycklarna för att nå sina mål är att våga prioritera det som verkligen är viktigt för en på riktigt. Och att skala bort så mycket annat som möjligt.

Det är faktiskt mycket i livet som vi tror är måsten som egentligen är ett val. Och vi måste inte vara allt och göra allt hela tiden. För mig har det varit otroligt befriande att påminna mig om det och börja skala bort onödiga förväntningar och krav. Så att min tid, min energi och mina pengar kan gå till det som är viktigt för mig.

Vill du ha mer hjälp och stöd för att lyckas med dina mål?

Den 27e november drar jag igång mitt nya coachingprogram där du får verktyg för just det. Get Unstuck är ett program för dig som vill sätta hållbara mål utifrån vem just du är, ditt liv och dina förutsättningar. Det hjälper dig att komma vidare, jobba dig igenom dina hinder och skapa livet du drömmer om. Om du känner att du ofta fastnar, att du strävar efter mål som inte är dina egna och att du lätt tappar motivationen och fokuset så är det här programmet för dig. Läs mer och boka din plats här.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *