Ljuvliga ekologiska sängkläder från Alva Linen

Hörrni! Jag har köpt något nytt. Det händer så sällan att det känns som en stor grej varje gång. Eller ja, jag köper ju mat och så, men ni fattar. Vissa gör en högtidlig grej av att ha handlat second hand men jag gör nästan tvärt om. Jag vill nämligen berätta om mina lakan för er. Det är turkosgröna, fantastiskt sköna, fairtrade och gjorda av ekologisk bomull. Finnemang!

Kvalitet framför kvantitet

När jag var 16 år gammal köpte jag ekologiska lakan från Åhléns kollektion Vide för att planera inför framtiden. Yep. You heard me. Jag var lillgammal redan på den tiden, käkade kladdkaka och drack te med mina kompisar och ville bygga upp ett litet förråd av kvalitetssaker inför min flytt hemifrån. Jag har haft de lakanen sedan dess och älskat och slitit på de med hälsan. Nu har dock ett av påslakanen gått sönder ordentligt, efter att ha tunnats ut i flera år, så jag slog till på ett dubbelset med fyra örngott från Alva Linen.

När jag väl köper jag något nytt tänker jag alltid kvalitet framför kvanitet. Är det här något jag kan tänka mig att äga och vårda i många, många år framöver? De här sängkläderna har jag kikat på enda sedan jag hörde talas om Alva Linen. När jag såg att Emilie hade slagit till på ett par härliga lavendellila blev jag extra sugen på att göra samma sak. Jag handlar inte på rea eller med kampanjkod ”bara för att” men när jag beställde hade de faktiskt en kampanj och man fick extra rabatt via nyhetsbrevet, så då kände jag att det var ett bra läge att slå till. De här kommer älskas läääänge framöver.

Hur tänker du när du köper något nytt? Eller köper du kanske bara begagnat? Dela gärna med dig av dina tankar i kommentarsfältet.

Sängkläder från Alva Linen
Sängkläder från Alva Linen

Lästips: Det här gör jag hemma i Corona-tider

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *