Kan självkärlek vara en god lunch?

Jag funderar mycket på vad självkärlek är för mig. Här och nu. För jag tror att en viktig del i att visa omtanke mot sig själv är att just utgå från sina egna förutsättningar i stunden. Vad kan jag göra för att göra just den här dagen bättre? Vad behöver jag just idag? Det kan skilja så otroligt mycket från en dag till en annan och det finns inget rätt eller fel när det kommer till vad självkärlek är. En dag är det kanske att träna och dricka en grön smoothie och en annan att slappa på soffan och äta choklad. Det viktiga är att lyssna på dig själv och dina behov.

”När vi väljer att leva, här och nu, för att det är den enda stunden vi kan veta med säkerhet att vi har.”

Jag skriver mycket om att sätta guldkant på vardagen. För mig är det en typ av självkärlek. Men även det kan vara små och enkla saker. Sådant som varken behöver ta särskilt mycket tid, energi eller pengar. Att göra vardagliga handlingar, det där som vi ”bara gör” till något speciellt. En sak som ofta ger mig energi när jag jobbar hemma, och annars också, är att ordna en god lunch. Att sitta och äta den i lugn och ro för mig själv utan tidspress och annat som pockar på uppmärksamheten. Det blir en liten stunds återhämtning där jag påminner mig om det stora i det lilla. Att livskvalitet för mig handlar mycket om att hitta njutning och glädje i vardagen.

Självkärlek handlar såklart inte bara om de mysiga och trevliga delarna av livet. Det handlar även om saker som kan vara jobbigt, som att vara i sina känslor och göra upp med gamla mönster. Men jag tror att de där små sakerna, som att ordna en god lunch, kan vara det som ger oss energi att ta tag i det större. Och ibland så är det i just de där stunderna den stora förändringen händer. När vi väljer att leva, här och nu, för att det är den enda stunden vi kan veta med säkerhet att vi har.

Självkärlek, livskvalitet och slow living
En enkel och god lunch

Lästips: Det är läskigt att känna efter. Det är därför det är så viktigt.

1 Comment

  1. Pingback: Alla borde läsa Untamed av Glennon Doyle - Tess Waltenburg

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *