Det är läskigt att känna efter. Det är därför det är så viktigt.

För ett tag sedan gjorde jag en IGTV. Du kan se den på mitt konto om du vill. Där pratade jag om att checka in och checka ut och varför det är viktigt att hitta en balans mellan de två. När jag säger ”checka in” menar jag egentligen att känna efter, att göra saker där man lyssnar på sig själv och sin kropp. Låter sina känslor komma. När jag säger ”checka ut” menar jag att göra saker som trubbar av och sopar känslorna under mattan för en stund.

Jag tror att vi behöver både och men att det blir destruktivt i längden om vi bara checkar ut och aldrig känner efter. Ibland kan det till exempel vara det bästa som finns att sätta sig framför Netflix med en förpackning Ben & Jerry’s och glömma sina problem för en stund. Ibland orkar man varken prata med andra eller känna efter själv. Ibland kan man behöva ett glas vin för att varva ner. Men om vi sätter i system att checka ut så blir det inte bara att vi tar en paus utan att vi flyr från våra känslor. Och det vi trycker undan kommer förr eller senare fram.

Jag tror även att det spelar roll hur vi gör saker. Att ta ett glas vin kan både handla om att checka in och checka ut för mig. Samma sak med mat, rörelse och aktiviteter. Gör jag det här för att det är gott och trevligt, eller för att döva mina sorger? Njuter jag av det? Lyssnar jag på min kropp och vad den vill? Ibland kan det vara självkärlek att äta en kardemummabulle eller ta ett glas vin och ibland kan det vara självkärlek att dricka örtté och äta en sallad. Det viktiga är att du lyssnar på dig själv och vad du behöver. Och jag tror att balans är A och O för det mesta i livet.

Att ta en paus där man checkar ut och stänger av det som känns tungt för en stund kan vara otroligt välbehövligt. Men vi måste våga ta tag i det som känns tungt förr eller senare. Att ta hand om oss själva handlar inte bara om ytliga och mysiga saker som att åka på spa eller lägga en ansiktsmask. Det handlar även om att låta oss känna alla känslor vi känner och att våga ta tag i vårt eget mörker. Det är läskigt att känna efter men det är just därför det är så viktigt. För när vi checkar in, känner efter och verkligen möter oss själva där vi är så blir det även lättare att bjuda in lycka, njutning och glädje i livet. På riktigt.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *