Hållbart mode – En fantastisk dräkt i 100 % silke för en hundralapp

Ibland gör man helt fantastiska fynd second hand. Det här var ett sådant. Jag var inne på Sellpy och letare runt efter röda klänningar och set. Jag har nämligen snöat in mig ganska ordentligt på Cindy Crawfords stil på 90-talet, som du kanske har sett på min Pinterest-board för stil, och har börjat leta runt efter klassiker som passar den stilen. Som jag ser det så handlar hållbart mode verkligen om att hitta sin egen stil och här känner jag att jag har hittat hem i en look som känns klassisk och minimalistisk men ändå edgy. Perfekt!

Ett härligt second hand-fynd för en hållbar garderob

Så, jag var alltså inne på Sellpy och kikade. Och som vanligt hittade jag många fler guldkorn än jag egentligen var ute efter. Det är nackdelen med att vara rutinerad när det kommer till second hand. Man hittar bara mer och mer efter hand. Efter en stund snubblade jag över det här magiska setet i 100 % silke. Det kostade dessutom bara en hundralapp då det inte stod i annonsen att det var i silke. Jag har alltså fått tag på en riktig powersuit som känns rolig, professionell och ändå ”vem fan tror hon att hon är” för priset av en lunch.

Kläder och stil kan spela stor roll för vår syn på oss själva

Jag tror att kläder och stil kan vara någonting otroligt kraftfullt även för vår syn på oss själva. Att det kan vara det där lilla extra. Det som ger oss en självförtroendeboost och får oss att sträcka på oss lite extra. Om vi gör det på ett sätt som verkligen känns genuint och bra för oss själva det vill säga. Det innebär dock inte att vi måste lägga en förmögenhet på en extravagant garderob. Genom att satsa på hållbart mode och plagg som man själv verkligen gillar kan man komma långt på en väldigt liten budget. Och ändå hitta en inspirerande och personlig stil.

Lästips: Skapa en hållbar garderob

1 Comment

  1. Denise Taylor 11 november, 2022 at 09:46

    Så snyggt! Man får tag på så många godingar när en köper secondhand 😀

    Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *