Hållbara lounge- och sovplagg

Jag köper det mesta second hand, men det finns vissa saker jag oftast köper nytt. Det är bland annat strumpor, strumpbyxor, underkläder och myskläder. Vissa saker går såklart att hitta second hand, framförallt i och med att många säljer saker med lapparna kvar, men jag har trots det köpt en del nyproducerat. Så hur ska man tänka då? Vilka märken är bättre eller sämre? Jag ska vara ärlig och erkänna att jag inte har full koll på detta då det i många fall känns som en djungel. Att handla second hand är för mig ett säkert kort just för att jag blir osäker när jag köper nyproducerat. Jag har dock några riktlinjer jag försöker följa när jag köper något nytt. Här tänkte jag berätta om mina hållbara lounge- och sovplagg som jag är riktigt nöjd med.

Hållbara strumpor och underkläder

När jag köper nya underkläder väljer jag i första hand ekologisk bomull, som till exempel de här från Pierre Robert som jag även vet håller länge. Jag strävar även efter att köpa det jag köper nytt från mindre butiker med stort hjärta. Några av mina favoriter är Uma Bazaar, Thrive Store och Ecosphere. Där går jag in och fyller på med hållbara strumpor, underkläder och strumpbyxor när det behövs. De säljer alla mitt favoritmärke för strumpbyxor: Swedish Stockings. Swedish Stockings jobbar dels med hållbar produktion men tillverkar även strumpbyxor som håller länge. Jag har använt mina hur många gånger som helst och tycker att de är otroligt prisvärda. Att tänka hållbart handlar ju inte bara om materialet och tillverkningen utan även om att sakerna ska hålla länge istället för att slitas ut.

Hållbara pyjamasar och nattlinnen

Jag älskar verkligen att vara hemma och lyxiga pyjamasar och nattlinnen i hög kvalitet sätter verkligen guldkant på vardagen för mig. Det roströda nattlinnet och mintgröna setet här kommer från Dilling. Nattlinnet är i 100 % ekologisk merinoull och linnet med shorts är i 70 % ekologisk merinoull och 30 % siden. Naturmaterial är fantastiska året om då de är svala under varma nätter och värmer när det är kallare. De är dessutom lättare att sköta om då de för det mesta går att vädra istället för att tvätta. När jag väl tvättar mina ullplagg använder jag det här tvättmedlet som finns att köpa hos Medvetna.se. För mig ger hållbara alternativ verkligen så mycket mer glädje. Det märks när någonting är gjort i bra kvalitet och det känns bättre för både kroppen och själen. De här plaggen kommer användas och älskas länge och det är en sann glädje att dra på sig dem inför natten.

Ekologiska och hållbara loungekläder för mysiga dagar

Förutom pyjamasar så älskar jag även härliga loungeplagg. Myskläder behöver verkligen inte vara trist och tråkigt. Det gråa setet som ni kan se på bilderna här kommer också från Dilling och det är så mjukt och härligt att jag aldrig vill ta av det. De flesta av Dillings produkter är i ekologisk ull men detta setet är tillverkat i 95 % ekologisk bomull och elastan. Jag älskar den stilrena designen och kommer att slita på detta hela hösten och vintern. Det är dock lagom svalt så det går att ha större delen av året.

Vill du inte köpa nytt? Kolla second hand! Det här må vara en lite knepigare kategori men det går trots det att hitta en hel del begagnade lounge- och sovkläder via till exempel Tradera och olika Facebookgrupper. Om du lägger ner lite extra tid så kan du göra fantastiska fynd. Håll utkik efter ekologiska plagg i ull, linne eller bomull som andas och ger dig en god natts sömn. Naturmaterial är väldigt sköna att sova i och håller länge om man sköter om dem. Har du några hållbara lounge- och sovplagg som du älskar? Var har du hittat dem?

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *