En weekend i Stockholm med intervjuer, nätverkande och second hand-rundor

Hej på er! Jag har haft en alldeles ljuvlig helg i Stockholm som gav mig massor av energi inför veckan. Jag hade så mycket som fyra spännande intervjuer för min podcast Steg för Steg som är i full gång igen. Först ut var fantastiska Ila som driver Morotsliv och podden Fanny och Ila tillsammans med Fanny Lindqvist. De bjuder båda på massor av inspiration för en hållbar livsstil för både oss själva och omvärlden. Ila är dessutom en fantastisk vän och vi hade så himla kul tillsammans när jag var uppe. Om ni vill ha glad, härlig, peppande inspiration utan pekpinnar så kan jag varmt rekommendera er att följa henne. Avsnittet kommer ut redan imorgon och det ska bli så himla kul att dela det med er. 

Intervjuer, boktips och spännande möten

Näst ut var inspirerande Maria Soxbo som har startat Klimatklubben tillsammans med Emma Sundh och Johanna Nilsson, som jag faktiskt har intervjuat tidigare för det allra första avsnittet av podden. Då hade de precis släppt Klimatklubben och det har hänt mycket sedan dess. Deras bok ”Gör skillnad” kommer ut nu och jag ser verkligen fram emot både att läsa den och ge bort den till nära och kära i julklapp. Tips tips! Det var fantastiskt roligt att prata med Maria om hur vi kan göra skillnad inom olika områden i livet. Det blir så tydligt att vi alla kan göra något för en bättre värld och jag beundrar verkligen hennes arbete. På kvällen efter vår intervju träffades jag Marie som driver Marymalism och är en av mina kollegor i Sustainable Influencers styrelse. Vi åt fantastiskt god växtbaserad mat med magisk utsikt på Hermans. 

Second hand, kaffe & vegansk middag

På lördagen strosade jag runt själv i Stockholm och spanade in olika second hand butiker. Jag är alltid så uppbokad när jag är uppe och det kändes skönt att ha lite tid som inte var planerad. Jag råkade av en slump hitta Drop Coffee, en grymt mysig kaffebar med makalöst gott kaffe. De firade 10 år och bjöd på fika så jag la mina pengar på en påse bryggkaffe att ta hem. Det kan varmt rekommenderas om ni är i huvudstaden! Efter min runda åkte jag hem till inspirerande Emilie Loman som är en multientreprenör med hållbarhet som röd tråd genom allt hon gör. Hon har bland annat grundat Coffeemagic som tillverkar en naturlig kroppsskrubb gjord på kaffesump som annars hade slängts. Snällt mot både huden och miljön, så himla bra!

På kvällen på lördagen åt jag middag med Emilie, Marie och Gabriella på Dirty Vegan. Grymt god mat och härligt sällskap är allt jag behöver en lördagkväll! Den allra sista intervjun jag gjorde, sent på lördagkvällen, var med fantastiska Sophie Gripenberg. Jag har träffat henne en gång tidigare och vårt samtal gjorde mig varm i hjärtat långt efter att vi hade skiljts åt. Hon är så klok, omtänksam och inspirerande på alla sätt och vis och delar med sig av del av det både på sin egen Instagram, sin hemsida asustainablecloset.com och sophiegripenberg.com. Jag är så otroligt tacksam över att få träffa så många inspirerande, omtänksamma och ödmjuka personer i allt jag gör. Det är fantastiskt att få höra om andras resor och jag har ett helt fantastiskt nätverk av personer som lyfter, peppar och stärker varandra på olika sätt. När jag känner mig nere över allt hemskt som händer i världen är det det som håller mig uppe och får mig att fortsätta och det är verkligen guld värt. 

1 Comment

  1. Pingback: En helg i Stockholm med Sustainable Influencers - Tess Waltenburg

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *