Boktips inom personlig utveckling, självkärlek och mindset

– Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Ginza

Ett skepp kommer lastat med boktips! Efter flera år på Universitetet har jag äntligen kommit igång och börjat läsa ”vanliga” böcker igen och jag älskar det! Det finns så många fantastiska böcker som jag har haft på läslistan länge som jag äntligen börjar bocka av. Jag la nyligen en beställning hos Ginza på flera böcker inom personlig utveckling, money mindset, kreativitet och självkärlek. De har ett stort utbud av olika titlar och jag tycker att de ofta har väldigt bra priser.

Om du uppskattar mina boktips och vill beställa böckerna får du gärna gå via mina annonslänkar. Det ger mig lite provision utan att det kostar dig något extra och du kan såklart även beställa annat. Om du ändå har tänkt köpa något är det ett enkelt sätt att stötta mitt arbete så att jag kan fortsätta producera innehåll som är tillgängligt för alla. Jag har alltså precis fått hem de här böckerna och har inte läst dem än. Däremot har jag hört väldigt gott om dem och återkommer såklart med recension.

Vi kanske kan läsa någon av dem tillsammans? Skicka gärna iväg ett meddelande på Instagram om du är sugen på att dela tankar och reflektioner under tiden du läser!

ADHD – Från duktig flicka till utbränd kvinna av Lotta Borg Skoglund

För min del blev det en blandad beställning med böcker som på olika sätt kopplar till personlig utveckling. ADHD – Från duktig flicka till utbränd kvinna har jag redan lyssnat på som ljudbok och den gav mig otroligt mycket. Det är ovärderligt att kunna sätta ord på sina erfarenheter och förstå sig själv bättre och Lotta Borg Skoglund skriver på ett träffsäkert och lättsmält sätt. Jag kan varmt rekommendera den till alla som har (eller tror att de har) ADHD, som lever med någon med en diagnos och egentligen alla andra också. Lotta Borg Skoglund pekar nämligen på större frågor i vårt samhälle kring hur vi bemöter människor, hur vi bedöms och hur kvinnor inte blir tagna på allvar som jag tycker är relevanta för alla. Du hittar boken här.

The life changing magic of tidying av Marie Kondo

En annan bok jag beställde som jag redan är bekant med är The life changing magic of tidying av Marie Kondo. Jag har, som du kanske redan vet, gjort konmari-metoden redan och lyssnade då på boken som ljudbok. Det var dock fem år sedan så mycket har hänt sedan dess. När jag lyssnade på boken och gjorde metoden då var jag en slutkörd nybliven tvåbarnsmamma i akut behov av förändring och otroligt mycket har hänt sedan dess.

Jag har jobbat med min personliga utveckling och självkärlek på så otroligt många plan och känner mig verkligen redo för nästa nivå. Marie Kondos metod handlar inte bara om att rensa utan om hur vi vill leva våra liv. Därför känns det helt rätt att läsa igenom den igen nu, både för att fräscha upp det jag redan vet och få nya insikter. Du hittar boken här om du vill beställa den.

Rich Dad Poor Dad av Robert T. Kiyosaki

Jag köpte även Rich Dad Poor Dad av Robert T. Kiyosaki då jag har börjat intressera mig mer och mer för money mindset. Den här boken har dykt upp som boktips gång på gång i allt från ekonomigrupper på Facebook till andra böcker. För mig är pengar en otroligt intressant ingång till personlig utveckling då det är kopplat till så mycket annat. Det handlar sällan om pengarna utan om synen på livet, vad som är möjligt, vårt eget värde och andra mer djupliggande saker. Jag läste nyligen ut Money, A love story av Kate Northrup, som är en helt fantastisk bok, och nu är jag redo att dyka ner i ännu fler böcker om pengar.

Det finns så mycket att lära sig när man börjar gräva i detta laddade ämne. Hur är din relation till pengar? Är det något du tycker är roligt och inspirerande eller kanske något du undviker för att det känns jobbigt? Kate Northrups bok är toppen om du vill komma igång. Som sagt, pengar är verkligen en spännande ingång till personlig utveckling och självkärlek som jag ser fram emot att fördjupa mig i. Du hittar Rich Dad Poor Dad här om du vill beställa den.

Everything is figueroutable av Marie Forleo

En annan bok som jag har varit peppad på länge är Länktext” target=”_blank” rel=”noreferrer noopener”>här om du är sugen på att beställa den.

Big Magic – Creative Living Beyond Fear av Elizabeth Gilbert

Eat, Pray, Love är en av mina absoluta favoritfilmer. När jag snubblade över Länktext” target=”_blank” rel=”noreferrer noopener”>Du hittar Big Magic av Elizabeth Gilbert här om du också är sugen på att läsa den.

En sak jag älskar med böcker inom personlig utveckling är att man börjar se hur allt hänger ihop. Hur det är som ett pussel där man samlar på sig olika bitar och börjar lägga pusslet efter hand. Hur vi ser på oss själva och hur vi implementerar självkärlek i våra liv påverkar vår ekonomi. Om vi inte ser oss som värda av pengar kan vi inte tjäna dem. Hur vi behandlar vårt hem och ordningen vi har hemma påverkar vår kreativitet och produktivitet. Därför påverkar även det saker som vårt välmående och vår ekonomi. Allt hänger ihop och när vi börjar gräva i en sak hittar vi ofta mycket annat.

Det var nog med boktips för denna gången! Däremot återkommer jag självklart med recension när jag har läst ut dem. Har du läst någon av de här böckerna? Eller har du kanske andra boktips inom samma område? Dela gärna med dig i kommentarsfältet!

Lästips: Nu gör jag det för mig

2 Comments

 1. Alexandra 21 augusti, 2021 at 07:53

  Har läst Big Magic av Elizabeth Gillbert och älskade den! Hade gärna haft någon sorts bokklubb av den via Instagram 😊 / Alexandra @hallbartmedalexandra

  Reply
  1. Tess Waltenburg 22 november, 2021 at 16:37

   Åh, det hade varit superkul! Vi kanske kan kolla med våra följare om det är någon mer som är sugen? Kanske både folk som redan har läst den och folk som vill göra det? 😀 Kram

   Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *