Att träna utan något mål

En sak som jag har landat i att jag vill träna utan något speciellt mål. Att inte fokusera på exakt när, hur mycket och vad jag tränar utan att träna på ett sätt som känns bra. Här och nu. På så sätt har jag snabbt kunnat skifta fokus från att jag ”borde” träna till att jag faktiskt vill. Mitt fokus är helt enkelt ATT röra på mig snarare än någonting annat. Att känna in, lyssna på kroppen och göra det jag orkar och hinner. Och det känns så himla bra. Mitt mål det här året är att träna för att må bättre över lag, på alla plan. Att ha kul, göra det enkelt och skapa en lustfylld relation till träning.

Nya träningsformer och hållbara lösningar

Ett steg i det har varit att testa olika träningsformer. Att variera efter kroppens dagsform och mitt humör. Och att alltid utgå från hur mitt liv ser ut för stunden. Vissa dagar känns det bäst med en lugn promenad. Andra dagar vill jag gå till gymmet. Ibland känner jag mig inspirerad att testa ett nytt sorts pass och känna efter om det är någonting för mig. I mitt gymmedlemskap ingår massor av olika klasser och jag testar gärna nytt efter humör.

Att träna på ett sätt som känns härligt och lustfyllt

Det känns så fint att inte känna någon press kring träning. Och när jag tränar på ett sätt som verkligen känns hållbart för mig och mitt liv så blir det lättare att upprätthålla det också. Finns risken att jag tappar vanan om jag inte ser till att det blir av? Absolut. Men det är också därför mitt fokus ligger vid att se till att röra på mig, oavsett hur det ser ut. Att komma ut, komma iväg till gymmet eller helt enkelt sätta på en bra låt och dansa runt i vardagsrummet. För jag har insett att om jag väl börjar röra på kroppen så flyter det ofta på bra efter det. Och att det ger mig otroligt mycket energi i vardagen.

Hur känner du kring träning och rörelse? Skulle du kunna göra någonting annorlunda för att skapa hållbara vanor för just dig?

Lästips: ”Men om jag lyssnade på mig själv så skulle jag bara äta chips hela tiden”

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *