6 härliga caféer och restauranger i Malmö och Lund

Lokal turism är något av det bästa jag vet. Att få utforska lokala guldkorn och stötta både nya och gamla favoriter. Det finns så många härliga caféer och restauranger här i Lund och Malmö att jag knappt vet var jag ska börja. Så som du säkert har märkt så fylls min kategori ”Lokal Turism” på efter hand. Där finns det alla möjliga tips för dig som vill utforska närområdet och hitta nya ställen att ta den där extra goda lunchen eller perfekta koppen kaffe på. Eller varför inte ge bort något gott till någon du bryr dig om?

Här är sex snabba tips på caféer och restauranger i Lund och Malmö som jag tycker extra mycket om:

1 – MJ’s i Malmö

MJ’s är ett av mina absoluta favoritställen för lunch. Här får man både riktigt god mat och en inspirerande miljö som väcker kreativiteten till liv. Det är någonting jag verkligen uppskattar som skribent och content creator. Konceptet här är dagens och det är olika rätter beroende på veckodag. Jag har aldrig blivit besviken när jag har ätit lunch här och då har jag varit här många gånger. Ett riktigt guldkorn med andra ord.

2 – Broder Jakobs

Till Broder Jakobs går jag för att få en fika utöver det vanliga. Det är ett litet, mysigt bageri på Klostergatan som har allt från fantastiska bröd till ljuvliga bakverk. Deras pain au chocolat och kardemummabullar är mina stående favoriter men ibland varierar jag mig också. Tro det eller ej. Förutom att vara ett supermysigt café med stämningsfull inredning erbjuder de självklart även godsaker att köpa med sig hem. En perfekt julklapp om du frågar mig.

3 – Ruth’s

Om du följer mig på Instagram så lär du inte ha missat min kärlek för Ruth’s i Malmö. Jag går gärna dit oavsett tid på dagen. De serverar nämligen allt från lyxig frukost till gott kaffe och lunch som aldrig gör mig besviken. Det här är också ett ställe med fantastisk inredning, du anar kanske ett tema här, och ett ställe där jag gärna sitter och jobbar. Det ligger centralt och bra i Malmö och ljuset vid min favoritplats vid fönstret gör mig alltid på gott humör. Om du inte har varit på Ruth’s än så kan jag varmt rekommendera ett besök.

4 – Gamla Franska

Om jag vill äta en riktigt god lunch i fantastiska miljöer så går jag till Gamla Franska här i Lund. Det är ett riktigt lyxigt lunchställe som har en av mina absoluta favoriträtter: Råbiff. Det är dessutom en rätt som verkligen ska göras bra för att vara bra och det lyckas de med. Om du är sugen på något annat så har de många klassiska rätter här och att sitta vid deras bord vid fönstret gör underverk när inspirationen tryter. Förutom att vara ett lunchställe med stjärna i kanten är det här även ett ställe där jag gärna njuter av en god middag. Jag kan varmt rekommendera ett besök på Gamla Franska om du vill sätta guldkant på tillvaron.

5 – Love Coffee Roasters

Ett annat ställe i Lund som ligger mig varmt om hjärtat är Love Coffee Roasters. Deras ställe på Klostergatan var länge som mitt andra hem och det finns många anledningar till det. Jag älskar allt från deras fantastiska kaffe till deras mysiga atmosfär. De har pain au chocolat från Broder Jakobs och kaffe man kan köpa med sig hem. Två saker jag uppskattar otroligt mycket. Deras ställe på Clemenstorget är också ett riktigt guldkorn och jag älskar att de har liknande känsla på båda ställena även om de är ganska olika stilmässigt.

6 – Klostergatans Vin & Delikatess

Och sist men inte minst: Klostergatans Vin & Delikatess. Om du vill äta lunch i Lund kan jag varmt rekommendera dig att spana in deras meny. Här får du klassisk, vällagad mat och allt jag har ätit hittills har varit otroligt gott. De har både stående favoriter och rätter som varierar som alla kan avnjutas i deras vackra restaurang. Som du säkert märker gillar jag att hitta guldkorn att komma tillbaka till och Klostergatans Vin & Delikatess är verkligen ett sådant.

Lästips: En ljuvlig kväll på Elsa i Malmö

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *