5 böcker om personlig utveckling som jag rekommenderar till mina coachingklienter

Det finns otroligt många böcker om personlig utveckling. Och vad som funkar är såklart olika från person till person. Samtidigt tror jag att det är guld värt att kunna tipsa varandra om böcker som har gjort skillnad i ens eget liv. Här delar jag med mig av fem böcker som har gett mig många viktiga insikter. Och som jag rekommenderar varmt till mina coachingklienter. Kanske hittar även du en ny favorit?

Pussy – A reclamation av Regena Thomashauer

Det finns få böcker om personlig utveckling som har gett mig så många tankeställare som ”Pussy – A reclamation” av Regena Thomashauer. Den har fått mig att reflektera över min relation till min kropp, mina drömmar och mitt liv. Förutom det har den haft en otroligt stor påverkan på mina relationer och hur jag tar plats i livet.

”Pussy – A reclamation” handlar om så mycket mer än bara sexualitet och jag hoppas att alla som vill får möjligheten att läsa den. Det är en sådan bok som jag tror får ringar på vattnet för våra vänner, våra barn och andra runt omkring oss när vi läser den.

Everything is figureoutable av Marie Forleo

När jag började läsa ”Everything is figureoutable” av Marie Forleo så fastnade jag direkt. Den var precis vad jag behövde läsa precis i den stunden. Och den gav mig så mycket ny kraft och kämpaglöd. Det är en riktig feel good bok som både ger snabba tips och djupa insikter kring livet.

”Everything is figureoutable” handlar kort och gott om, precis som rubriken antyder, att allt går att lösa. I boken får du tips, råd och verktyg som hjälper dig att lösa de problem just du står inför. Så att du kan skapa livet du drömmer om. Marie hjälper dig att vrida och vända på dina ursäkter och förstå hur du kan angripa de hinder som är i din väg. Känner du dig fast i något område i ditt liv? Läs den. Bara gör det.

Existential kink av Carolyn Elliott

När jag läste ”Existential kink” av Carolyn Elliott fick jag en otrolig aha-upplevelse. Det var som om saker jag har reflekterat över innan äntligen föll på plats och att jag kunde applicera dem på mitt liv. ”Existential kink” handlar om hur vi kan arbeta med undermedvetna mönster, omfamna alla delar av oss själva och faktiskt välja vad vi låter styra vårt liv. Något jag tror att många av oss behöver.

Den handlar alltså inte bara om kink så som vi tänker på det. Utan om hur vi ibland dras till och undermedvetet väljer saker som vi på ett medvetet plan inte vill ha. Om du har vanor och beteenden som känns svåra att bryta så kan jag varmt rekommendera den här boken. Den har verkligen förändrat mitt liv och jag ser fram emot att läsa om den minst en gång.

Money – A love story av Kate Northrup

Kate Northrup är en av mina stora idoler och allt började med den här boken. Som du säkert redan vet tycker jag att pengar är ett otroligt spännande ämne när det kommer till personlig utveckling. Inte bara i sig självt utan för att det ofta kopplar an till andra gamla mönster och idéer om oss själva. Att låsa upp vårt mindset öppnar upp för så många andra möjligheter.

”Money – A love story” hjälpte mig att gå till botten med VARFÖR jag gjorde som jag gjorde kring pengar. Utan skam och stress. Den ger både viktiga insikter och konkreta verktyg så att man kan jobba med sin relation till pengar och skapa förändring på riktigt. Jag älskar att den både angriper det känslomässiga och ”fluffiga” kring pengar och samtidigt är väldigt hands on. För mig passade det otroligt bra och den här boken skapade ovärderlig förändring i mitt liv.

Untamed av Glennon Doyle

Det finns verkligen en anledning till att ”Untamed” av Glennon Doyle blev en sådan succé. Få böcker har berört mig som den boken gjorde och jag tror att vi var många som behövde precis det budskapet den förmedlar. För mig gav den otroligt viktiga insikter både kring min egen resa och samhället i stort.

Om du längtar efter att leva ditt liv på dina villkor, bortom trånga boxar och strikta regler, kan jag varmt rekommendera dig att läsa den. Det är en bok som både får en att känna sig nedstämd och peppad, arg och inspirerad, ledsen och modig. En bok som verkligen behövs av så många olika anledningar.

Har du några andra tips på bra böcker om personlig utveckling? Dela gärna med dig i kommentarsfältet eller skicka ett DM till mig på Instagram. Det är alltid så fint att få connecta och dela tankar och funderingar.

Lästips: Boktips inom personlig utveckling, självkärlek och mindset

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *