Vad är Human Design?

Om du har följt mig ett tag så har du säkert lagt märke till mitt nördiga intresse för human design. För mig var det nämligen en otrolig game changer när jag fann human design för ett år sedan. Därför har jag grottat ner mig i olika delar av det sedan dess. Under det här året har jag både lärt känna mig själv på djupet och hjälpt andra att förstå sin design. Sedan slog det mig: Det här ska jag ju jobba med! För ungefär två veckor sedan tog jag steget och anmälde mig till en kurs hos Jenna Zoe som driver MyHumanDesign.com för att bli human design reader och det är något av det bästa jag har gjort. Här ger jag en snabb sammanfattning av vad human design faktiskt är och hur du kan ha nytta av det.

Det här är human design

Human design är ett system som hjälper oss att förstå vem vi kom hit för att vara, vad vi kom hit för att göra och hur vår högsta potential ser ut. Det är ett system som kartlägger genetiskt uttryck baserat på den tid du föddes och den plats du föddes på. Det kombinerar flera olika läror och innehåller vetenskapliga och mätbara delar samtidigt som det är esoteriskt och spirituellt. De huvudsakliga lärorna det bygger på är det hinduiska chakrasystemet, kinesiska I Ching, det kabbalistiska livsträdet och traditionell astrologi. Det ger oss verktygen att förstå vem vi kom hit för att vara och vilka unika gåvor just vi har. Genom det kan vi även förstå vår omvärld och hur vi interagerar med den.

Kolla upp din human design chart

Det första steget i att förstå human design är att kolla upp din egen chart. Du kan göra det på myhumandesign.com eller andra sidor. Där finns även massor av information om du vill gräva djupare. När du har din design framför dig kan det lätt bli överväldigande med all information. Innan du börjar vill jag att du ska ha i åtanke att human design är komplext. Fastna därför inte i enskilda beskrivningar av till exempel din energityp eller profil utan fortsätt vara nyfiken och ta till dig av det som resonerar med dig. Två personer som har samma energityp kan ha helt olika design i övrigt och därför kan vissa resonera mer eller mindre med vissa beskrivningar. Men när man gräver djupare eller gör en reading ser man helheten och förstår hur saker hänger ihop i ens egna unika design.

Energityp, strategi och authority

Om du är helt ny på human design rekommenderar jag dig att kika på energityp, strategi och authority först. Detta kan du sedan applicera på ditt liv och känna in hur det känns. När du har fått ett grepp om dessa tre delar kan du gräva djupare.

  • Energityp – Hur din energi är här för att fungera. Det finns fem olika energityper: Generator, Manifesting Generator, Projector, Manifestor och Reflector. Den typ du är styr hur du ska använda dina energier på bästa möjliga sätt.
  • Strategi – Din strategi är kopplad till din energityp och är alltså samma för andra med samma energityp. För Generators och Manifesting Generators är det att svara. Projectors ska vänta på en inbjudan. För Manifestors är det att informera. Och Reflectors ska vänta en måncykel.
  • Authority – Hur du fattar beslut. Det här är en av anledningarna till att jag tror att human design inte har slagit igenom stort i Sverige. Enligt human design fattar nämligen ingen beslut i huvudet utan alla beslut ska kännas in i kroppen. Det finns fem stycken som ska kännas in i olika delar av kroppen: sacral authority, emotional authority, splenic authority, g-center authority och ego authority. Mental projectors och reflectors har ingen authority i kroppen men de ska inte heller fatta beslut ”i huvudet”. De har sin egen strategi för beslut som vi kan djupdyka i senare. Att ta reda på hur din authority fungerar, och acceptera att vi alla fattar beslut på olika sätt, är ett väldigt användbart verktyg om du vill komma igång.

Kom igång med human design

Genom att börja med din energityp, strategi och authority kan du applicera human design direkt på ditt vardagliga liv. Det handlar inte om att du behöver förändra allting över en natt. Men medvetenheten kan göra att du kan ta dig närmre ett liv i linje med din design. Ett steg i taget.

Om du till exempel är generator med sacral authority kan du börja ställa raka frågor till dig själv som ”Vill jag äta sushi eller pasta till lunch?” och lyssna på vad magkänslan säger. För dig som är Projector kan det vara värt att fundera på hur du kan hitta tillfällen att dra dig tillbaka under dagen och hitta ny inspiration. Om du är Manifestor kan du öva dig på att informera andra om hur du känner och vad du tänker göra, även när det gäller små saker. En Manifestor med emotional authority kan till exempel vinna mycket bara på att säga ”Jag har en jobbig morgon”. Istället för att familjen känner av det utan att riktigt veta.

Öva dig på att leva i linje med din energityp, strategi och authority i det lilla. På så sätt blir det lättare att lita på vad som är rätt för dig även vid stora beslut och händelser i livet. Ibland måste vi öva oss på att känna in vad som är rätt för oss. Framförallt när vi har mycket påverkan med oss kring hur vi ”borde” vara. Var snäll mot dig själv. Bli uppmärksam på vilka delar av ditt liv där du behöver applicera din design mer. Sedan kan du ta det ett steg i taget.

Vill du lära dig mer om din unika design?

Om du vill lära dig mer om din unika design är du varmt välkommen att boka en reading med mig. Där går vi in djupare på din design som helhet och vad de olika delarna innebär i just din unika konstellation. Det går att läsa på om specifika saker själv, men när man gör en reading och ser till helheten är det enklare att förstå hur allt hänger ihop. På så sätt kan du få klarhet i hur du kan använda din design på bästa möjliga sätt i just ditt liv.

Här kan vi även kika på familjemedlemmar eller andra du ofta har i din närhet för att se hur dina energier påverkar och påverkas av dem. Hör av dig till mig på tess.waltenburg@gmail.com så går vi igenom dina specifika behov och bokar in en tid. Eller boka in en tid direkt i min kalender här om du vet redan nu vad som passar för dig.

Lästips: Nu är jag äntligen Human Design Reader!

4 Comments

  1. Pingback: Vad innebär det att vara Emotional eller Non-Emotional i Human Design? - Tess Waltenburg

  2. Pingback: Så går en Human Design Reading till - Tess Waltenburg

  3. Pingback: Så kan en Human Design reading hjälpa dig att nå din fulla potential - Tess Waltenburg

  4. Pingback: Kom igång med Human Design - Tess Waltenburg

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *