Vad innebär det att vara Emotional eller Non-Emotional i Human Design?

Det finns en hel del saker i Human Design som kan vara förvirrande när man inte vet vad de innebär. En sådan sak är konceptet Emotional och Non-Emotional. Det har nämligen inte alls att göra med att vissa människor känner känslor och inte andra. Däremot innebär det att vissa människor har en egen känslovåg medan andra känner känslor i relation till andra. I det här inlägget förklarar jag vad det innebär att vara Emotional eller inte i Human Design och vad som påverkar om du är det. Du får även gärna spana in min IGTV kring ämnet.

Solar Plexus – Vårt emotional center

I Human Design är det vårt Solar Plexus-center som avgör om vi är Emotional eller inte. Om det är definierat, alltså ifyllt, i din chart är du Emotional. Om det är odefinierat, alltså vitt, är du Non-Emotional. Är du Emotional så har du även Emotional Authority vilket påverkar hur du fattar beslut. Jag kommer gå igenom olika authorities mer ingående vid ett senare tillfälle.

Om du är Emotional i Human Design…

… så har du din egen unika känslovåg. Detta innebär att du känner känslor i dig själv oavsett vem du är med. Om man är Emotional kan man alltså vakna på morgonen och ha en bra eller dålig dag utan yttre påverkan. Nyckeln här är att lära känna sin egen unika våg och inte alltid söka en förklaring. Att acceptera att den går upp och ner och försöka se det fina i det. När man accepterar sin våg är det lättare att jobba med den och vända den till en styrka.

Om du är Non-Emotional i Human Design…

… så har du ingen egen känslovåg utan snappar upp känslor från din omgivning. Du kan alltså mycket väl känna dig känslosam, och ibland mycket mer känslosam än någon med ett definierat Solar Plexus, men det kommer inte inifrån dig. Nyckeln här är att förstå var dina känslor kommer ifrån och landa i dina egna energier. Att känna in andras känslor men inte identifiera dig med dem.

Emotional och Non-Emotional i relationer

Vi är ungefär 50 / 50 emotionals och non-emotionals i världen. Därför är det inte konstigt att de flesta av oss har någon i vår närhet som är det vi inte är. Nyckeln i relationer är att förstå både hur man själv och andra fungerar, vilket såklart även är det fantastiska med human design som helhet. När vi accepterar både oss själva och varandra så kan vi använda våra olikheter som styrkor. Att vara i en relation där den ena är emotional och den andra inte kan vara otroligt fint då den som inte är emotional kan hjälpa till att spegla den andras känslor och ge klarhet.

Det viktiga är att vi låter oss själva vara i våra egna energier och inte gå upp för mycket i varandras. Det här är såklart mycket lättare sagt än gjort, men ibland upplever jag att medvetenheten i sig gör stor skillnad. Att man kan känna att det är okej att dra sig undan när man går upp för mycket i något den andra bär på eller landa i sig själv innan en diskussion.

Som non-emotional kan det hjälpa mycket att förstå att de känslor man bär på sällan är ens egna. Att de ibland är en känslomässig kompott av ens partners, ens kollegors och ens vänners känslor. När man vet det kan man enklare släppa taget om det. Som emotional kan det hjälpa mycket att förstå att det inte är något fel på en som är känslosam. Och att man inte behöver leta efter en orsak i och med att det kommer inifrån. Acceptansen av hur vi själva fungerar är A och O oavsett hur man fungerar.

Är du Emotional eller Non-Emotional i din human design?

Vill du boka en reading med mig och gräva djupare i din unika design? Maila mig på Tess.waltenburg@gmail.com eller skriv ett DM till mig på Instagram så bokar vi in en tid.

Lästips: Vad är Human Design?

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *