Självkärlek: Vem lever du ditt liv för?

Det finns så många idéer jag har haft om vem jag borde vara. Ingen av dem har varit sanning. Processen jag går igenom nu där jag gräver i allt från Human Design till NPF-diagnoser och vad självkärlek verkligen innebär för mig handlar inte om att försöka vara någon jag inte är. Det handlar tvärt om om att skala bort andras idéer om vem jag borde vara. Att söka inåt och hitta min sanning. Att fundera på vem jag är bortom alla ”borden” och boxar jag har inte ens har varit medveten om.

Det finns så mycket att säga om personlig utveckling och självkärlek. Och det finns lika många tolkningar av vad självkärlek kan vara som det finns människor. När det kommer ner till kritan så tror jag att det viktigaste av allt är att inse just det och fråga sig själv: Vem lever jag mitt liv för? Vad innebär självkärlek för mig? Hur vill jag leva mitt liv om jag får välja alldeles själv?

”För det är upp till dig att välja hur du vill leva ditt liv. Och det är upp till mig att välja hur jag vill leva mitt. Men vi lever ofta istället i bilder av vem vi borde vara, vilka vägar vi borde ta och begränsande inställningar kring vad som är möjligt för oss.”

För det är upp till dig att välja hur du vill leva ditt liv. Och det är upp till mig att välja hur jag vill leva mitt. Men vi lever ofta istället i bilder av vem vi borde vara, vilka vägar vi borde ta och begränsande inställningar kring vad som är möjligt för oss. Ibland är det nästan omöjligt att särskilja vår egen identitet från andras idéer om oss. Men vill du veta det fina med det? Det är något som går att öva upp, ett steg i taget.

Det första steget är att börja prata med dig själv. Fråga dig själv de här frågorna. Fundera på vad som kommer upp i dig när du sitter ner i stillhet och visualiserar livet du vill leva. Hur skulle du kunna ta små steg mot det livet? Börja idag. Ta det ett steg i taget. Gör det du kan här och nu. Resten kommer av sig själv.

Vill du gräva ner dig ännu mer i vad självkärlek kan vara för just dig? Missa inte mitt inspirationsbrev!

Lästips: Kan självkärlek vara en god lunch?

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *