Österlen: Fika på Österlenchoklad i mysiga Skåne Tranås

4 november 2018

Är du sugen på att göra en utflykt på Österlen? Är du en chokladälskare som jag? Då har jag ett tips till dig. På vår väg ut till Kronovalls vinslott passade vi på att stanna till på ett av mina favoritställen: Österlenchoklad i Skåne-Tranås. De gör fantastisk hantverkschoklad och man kan både avnjuta deras produkter i deras egna café eller köpa med sig hem. De serverar kaffe från Love Coffee Roasters, ett av mina favoritställen här i Lund, och har fruktansvärt god varm choklad gjord från scratch. Ett paradis för finsmakaren och gottegrisen med andra ord. 

Mysiga Österlenchoklad i Skåne-Tranås på Österlen
God choklad att köpa med sig hem från butiker i Skåne-Tranås

Vi tog en snabb fika när vi väl var där och handlade även med oss chokladkakor och praliner som ska bli julklappar till nära och kära. Jag föredrar att ge bort ätbara saker då det oftast kommer till glädje istället för att köpa en onödig pryl i present. Det finns massor av gott att välja på i deras sortiment och för den som vill göra sin egen variant på deras varma choklad hemma har de en mix man kan köpa. 

Mysig inredning i Österlenchoklads café
Varm choklad, kaffe och jordnötrutor

Skåne Tranås är en otroligt mysig by på Österlen och områdena är väldigt trevliga för den som vill åka runt och stanna till på olika ställen. Vi brukar nästan alltid stanna till där när vi gör utflykter och det är väl värt ett besök. Det går att ta sig dit kollektivt härifrån Lund men det tar tyvärr över två timmar så vi har tagit bilen när vi har varit där.

För er som inte är i närheten kan jag dock trösta med att Österlenchoklad även har en webbshopp där jag till exempel har klickat hem världens mest efterlängtade julkalender med praliner… Vill du ha fler tips på caféer, restauranger och utflyktsmål i Skåne? Missa inte min kategori ”Lokal turism”. Jag uppdaterar den regelbundet med mina guldkorn för den som vill resa mer hållbart. Missa inte det!

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *