Hållbar inredning: Dekorationer som får stanna kvar efter julen och en second hand-fyndade ramar

När vi flyttade till vår nuvarande lägenhet som är större än vår förra ville jag verkligen inreda den med omsorg både när det kom till stil och hållbarhet. Jag har insett många saker när det kommer till hur jag vill ha vårt hem under vår minimalistiska resa. Dels att jag vill ha dekorationer, och gärna i en bohemisk stil som sticker ut, men att jag vill ha så lite som möjligt på golvet för att underlätta städning. När vi flyttade hit vågade jag äntligen välja färg istället för vita väggar i nästan alla rum. Det blev ljust turkost i hallen, ljust blågrå i sovrummet och en vägg i mörkgrönt i vardagsrummet. För mig är det verkligen ett lyft och vardagsrumsväggen gör att det känns så himla mycket mer ombonat. Jag blir glad av att se den och kombinationen av det mörka trät, mässing och den nyansen skapar en så härlig bohemisk känsla. 

Jag har även försökt få upp så mycket konst som möjligt på väggarna istället för att dekorera med massor av lösa ljuslyktor och annat på ytor som jag har gjort tidigare. Vårt tavelkluster i hallen, som ni ser på bilden här nedanför, börjar bli klart. Några av ramarna har varit i min ägo i många år, några sedan 1996, men en hel del är fyndade under olika second hand-rundor. Jag tycker att det är härligt med en mix av udda ramar. Det skapar dels en interessant look men det är även praktiskt om man vill lägga till några ramar i framtiden. Canvastavlan ni ser i den högra bilden är också ett second hand-fynd från Erikshjälpen här i Lund. 

Tänker du också hållbart när du inreder? 

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *