Det är ett liv som ska levas, inte ett krig som ska vinnas

Vet du vad? Det är okej att vara rädd. Du behöver inte göra ditt bästa hela tiden. Det mesta som är värt att göra är värt att göra halvdant. Och det är ofta bättre att få saker gjorda än att fastna i att göra det perfekt. Vi är inte här för att vara robotar eller kugghjul i ett maskineri. Vi är här för att leva. Vara fria. Här och nu, oavsett hur våra liv ser ut. Och den enda du tävlar mot är dig själv. Så släpp på garden. Sluta jämföra ditt liv med ett sammansatt collage av 57 olika instagram-konton. För det finns alltid något bakom kulisserna som vi inte ser.

”Det kan vara så att den där mamman la en timme på att få på barnen sina matchande outfits för familjefotot. Eller att leendet döljer tårar kring något vi inte kan se.”

Kanske är det så att någon stressade sig till en ångestattack för att få till det perfekta kalaset. Eller fick städa i två dagar för att ta en perfekt inredningsbild. Kanske var det så att det låg månader eller år av slit bakom den där milstolpen i karriären. Eller sömnbrist, halvdant näringsintag och bråk med partnern. Det kan vara så att den där mamman la en timme på att få på barnen sina matchande outfits för familjefotot. Eller att leendet döljer tårar kring något vi inte kan se. Att det vackra vi ser i flödet är ett sätt att fly från annat som är jobbigt och fokusera på det fina i de små stunderna.

Det finns alltid saker vi inte vet om andra. Och något är jäkligt skevt när vi är så upptagna med att jämföra oss och tävla mot varandra mot mål som kanske inte ens finns att vi missar själva livet. Det är inte ett krig du ska vinna. Varken mot dig själv eller mot andra. Det är inte något som ska hända om 20 år när du är ”klar” med allt annat du tänker att du ska göra. Livet är här och nu. Och drömmar och mål är fantastiska, men låt dem inte beröva dig på nuet.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *