Vill du äta mer växtbaserat? Tips på en enkel, billig, vegansk helgfrukost.

Vill du äta mer växtbaserat men saknar inspiration? Varför inte börja med frukosten? Här delar jag med mig av en billig, enkel vegansk frukost till er som vill äta mer växtbaserad mat. Först ut är tipset att baka egna frallor och göra en stor sats. Frys in och värm på efter hand så sparar du väldigt mycket pengar. Jag brukar göra enkla vetefrallor och blanda i frön, fiberhavregryn eller färska örter efter smak. Här har jag toppat dem med Pastjkökets vegetariska pastej som kostar cirka 18 kronor, cornichons från Matsmart som kostade en tia samt ekologiskt veganskt margarin från Becel och hemmagjord kimchi på den andra. 

Smoothien är mitt bästa knep för att få i barnen näring. Basen är gjord på vita bönor, lite havregryn, lite chiafrön, en matsked kokosolja samt växtmjölk. Sedan tillsätter jag någon smakrik frukt eller bär, till exempel jordgubb och mynta som jag har i här. Jag kan även varmt rekommendera den till vuxna som vill ha en krämig smoothie som inte smakar banan. Granolan är en enkel och billig variant gjord på havregryn, solroskärnor och russin som blandas med agavesirap eller honung, kanel och ingefärapulver för att sedan rostas på 100 grader i ugnen. Här är den serverad med äpple och havreghurt. Pricken över i för frukosten är självklart en stor kopp kaffe i min mening, hehe. Har du några bra knep för en grym vegansk frukost? 

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *