Från duktig flicka till kvinna i balans

En av de böcker som verkligen har fastnat hos mig är Lotta Borg Skoglunds bok ADHD – Från duktig flicka till utbränd kvinna. Det finns få böcker som har berört mig så djupt. Och jag tror att alldeles för många kvinnor med ADHD känner likadant. Lotta Borg Skoglund sätter verkligen fingret på så många upplevelser som vi kvinnor med NPF-diagnoser kan relatera till. Därför känner jag att det är så viktigt att prata om detta.

Från duktig flicka till utbränd kvinna

För jag har varit där. Jag är en av dem som gick från duktig flicka till utbränd kvinna. Men jag är också en av dem som verkligen tror på att det finns en annan väg och brinner för förändring. Det är en anledning till att jag mer och mer har börjat jobba med och skriva om inre hållbarhet som ett komplement till den yttre. För att jag tror att allt hänger ihop. Och att vi måste bygga hållbara människor för att bygga en hållbar värld. Oavsett om jag pratar om human design, ADHD, hållbart entreprenörskap eller ledarskap så kommer allt tillbaka till det.

Hållbarhet inifrån och ut

Hur skulle det se ut om fler kvinnor fick gå från duktig flicka till kvinna i balans? Om vi fick läka den högpresterande prinsessan inom oss och känna att vi duger som vi är? Om vi fick känna att vi inte behöver förtjäna vår plats. Utan att vi faktiskt, på riktigt, duger som vi är. Jag vill skapa en värld där vi alla får ta plats. Där vi får stå starka i våra styrkor och känna att det är okej att inte vara bra på allt. Och där vi inte behöver lida i tystnad över det som är svårt.

Det här handlar inte bara om kvinnor med ADHD eller andra NPF-diagnoser. Jag vill hjälpa till att skapa en inkluderande och hållbar värld för alla. Och jag tror verkligen att jag har någonting att tillföra både för dig som söker dig till mig personligen och som en röst i samhället i stort.

Så nu frågar jag dig: Känner du igen dig i att vara någon som har gått från duktig flicka till utbränd kvinna? Och vad skulle du behöva för att gå från duktig flicka till kvinna i balans?

Förändringskonsult med fokus på hållbara arbetsplatser och medarbetare i flow

Om du arbetar på en arbetsplats som vill bli mer hållbar så erbjuder jag tjänster som förändringskonsult. Tillsammans kommer vi fram till vad just ni behöver och jag hjälper er att få igång och implementera de förändringar som krävs. Läs mer här och kontakta mig för en konsultation.

Lästips: Är ADHD en superkraft?

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *