Bad i Ringsjön vid Ringsjöstrand

Häromdagen gjorde vi en utflykt till min bror och hans tjej. Det blev fika, spel, lek i trädgården och en utflykt till Ringsjöstrand med bad i Ringsjön. Det var en väldigt blåsig dag men annars var det väldigt skönt med ett dopp. Jag är, som du säkert vet, en person som gärna tar ett snabbt dopp oavsett väder. Jag är inte all in på kallbad året om men har doppat mig så gott som varje vecka sedan maj i år.

Friskt och uppiggande bad i Ringsjön

Ett bad i Ringsjön är verkligen att rekommendera om du är i trakterna kring Höör eller Hörby. Vi åkte till Ringsjöstrand där det finns, precis som namnet antyder, en liten sandstrand. Det var perfekt nu när vi åkte dit med barnen. Det var bara min fyraåring som var modig nog att bada trots vädret men det var riktigt uppfriskande och skönt. Det är många som bor här med husvagn eller husbil men det finns även en besöksparkering nära badet.

Utflykt till Höör och Hörby

Naturen kring Höör och Hörby är otroligt vacker så det är ett perfekt ställe för svemester eller hemester. Att köra hit från Lund är också väldigt fint och jag tar gärna småvägarna antingen dit eller tillbaka om jag har gott om tid. Sist vi var här i krokarna somnade barnen i bilen på vägen hem och jag njöt av tystnaden och landskapet. Det är verkligen fint att få uppskatta närområdet på nya sätt genom att besöka nya platser och ta nya vägar.

I Höör hittar du även Skånes Djurpark som vi besökte nyligen med Jossan och Charlie. Där finns allt från traktoråkning och lekplatser till djur och en nyöppnad dinosaurieutställning. Boka gärna in en heldag för det finns mycket att titta på och det tar lite tid att vanda runt hela stället med barnen.

Har du något favoritställe för utflykter i närheten av Höör och Hörby?

Lästips: Parker i Lund – De här besöker jag oftast

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *