Hyrda ytterkläder till barnen

– I betalt samarbete med Hyber –

Är du förälder? Känns det svårt att leva hållbart emellanåt när tiden och orken är knapp? Att förlänga livslängden på kläder anses vara ett av de mest effektiva sätten att minska klädindustrins övergripande miljöpåverkan. För mig är en av de största utmaningarna kläder till barnen. De ska ju hålla för bus och lek och tåla att slitas på. Av alla kläder vi har köpt till barnen är ytterkläder och skor bland det svåraste. Det kan vara dyrt och svårt att hitta på second hand-marknaden. Och köper man i förväg finns risken att storleken inte stämmer när det väl är dags. Ett alternativ har stått på min ”vill prova”-lista länge: Hyrda ytterkläder till barnen.

Nu har vi fått testa Hyber som hyr ut ytterkläder för barn, barnskor och bärselar. Den första reaktionen var väldigt positiv. Vår yngsta ville nämligen inte ta av sig kläderna utan skulle bestämt sitta med dem i soffan, haha. För mig som förälder är Hyber toppen dels för att det är fraktfritt och fria storleksbyten ingår. Det känns även bra att tvätt och lagningar ingår så att mina barn får vara barn och leka precis som vanligt i sina hyrda kläder. Det är ett hållbart alternativ både för att plaggen är i bra kvalitet och för att livslängden förlängs i och med att tjänsten är cirkulär. Jag tror att hyrda ytterkläder till barnen verkligen är ett alternativ för framtiden. Både för smidighetens skull och för miljön.

Hållbara barnkläder

Vi var såklart tvungna att testa dem ”in action” och gick till lekplatsen, lekte och busade. Kläderna är i riktigt bra kvalitet och jag är hur nöjd som helst! Det var perfekt tajming att få hem dem nu när vinterkläderna börjar bli för varma men vi ändå vill ha ordentliga ytterkläder när det viner kyliga vindar. Det finns många olika paket att välja mellan så att du kan hitta ett som passar just din familjs behov. Här kan du läsa mer om paketet vi har som kommer från Reima. De här ytterplaggen skyddar mot både regn och vind och kombineras med en värmereglerande velourtröja för kallare dagar. Och det känns väldigt tryggt att ha storleksgaranti om det skulle vara så att kläderna inte passar när det väl kommer hem.

Jag kan varmt rekommendera Hyber till er andra småbarnsföräldrar som vill testa ett smidigt och hållbart alternativ för barnkläder. För mig är det en stor lättnad att slippa tänka på att ha allt hemma hela tiden. Hyber sköter det åt mig och det blir en mindre sak på min att göra-lista. Har du testat att hyra kläder till barnen? I så fall, vad är dina erfarenheter? Om du har frågor och funderingar kring hur tjänsten fungerar får du gärna ställa dem här i kommentarsfältet så svarar jag eller vidarebefordar dem till Hyber.

Lästips: Utflykt för att plocka Ramslök i Södra Skåne

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *