Gör ditt eget badsalt med ringblomma och citrus

Vill du använda fler naturliga produkter och dra ner på onödiga tillsatser? Älskar du att bada? Gör ditt eget badsalt! Det här ljuvliga badsaltet med ringblomma och citrus en riktigt höjdare. Om du vill så kan du byta ut den eteriska oljan och blommorna till andra du föredrar. Det är dessutom en perfekt hemmagjord present till någon du bryr dig om. Prisvärt, hållbart och avkopplande. Vad mer kan man önska?

Magnesiumsalt, som jag har använt här, är ett härligt, avkopplade salt som stöttar musklernas återhämtning. Man kan även använda det i hemmagjord saltskrubb. I det här receptet har jag kombinerat det med ringblommor och eterisk olja av citrus för att skapa ett salt som både är vackert och doftar gott.

Du kan som sagt variera det hur du vill men om du vill kopiera det här rakt av behöver du:

  • En påse magnesiumsalt (Annonslänk). Även kallat epsomsalt eller bittersalt.
  • Eterisk olja av citrus. Den här kommer från Young Living och kallas Citrus Fresh då den innehåller flera olika citrusoljor.
  • Torkade ringblommor.
  • Burkar att förvara det i.

Gör såhär:

Häll magnesiumsaltet i en skål. Droppa i cirka tio droppar eterisk olja. Blanda ordentligt tills oljan är utspädd i saltet. Tillsätt ungefär en näve ringblommor. Rör om igen. Överför saltet till burkar i en storlek du tycker om. För mig själv brukar jag ha det i en stor burk men om det är en present kör jag ofta på lite mindre. Sedan är det klart och redo att avnjutas!

Om du vill variera receptet så kan du till exempel byta ut ringblommorna mot lavendel eller rosenblad. Du kan även testa dig fram med olika oljor. Mina favoriter är olika citrusdofter, lavendel som är lugnande och Frankincense som är grundande. Läs på kring vilka oljor som passar bra i just badsalt innan du testar, annars är det fritt fram.

Burkarna jag använder här är från Kung Markattas Ghee (Annonslänk). Jag tycker att de är perfekta att återbruka för små gåvor och har använt dem till allt från badsalt till hemmagjord tryffel. Ta bort etiketten, fyll med det du vill ge bort och sätt på ett fint band om du vill. Både snabbt ordnat och ett enkelt återbruk!

Har du några tips på hållbara, återbrukade presenter? Dela gärna med dig i kommentarsfältet.

Lästips: Spara pengar snabbt – 5 enkla tips

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *