En av mina främsta styrkor är det jag inte kan

Jag är otroligt stolt över all min kunskap, mina erfarenheter och mina kompetenser. Men en av mina främsta styrkor är faktiskt det jag inte kan. Min förmåga att omfamna nya utmaningar och det jag har kvar att lära med entusiasm och kreativitet. Jag tror nämligen aldrig att vi blir färdiga på vår resa varken individuellt eller karriärmässigt. Men om vi vågar möta det vi har kvar att lära med nyfikenhet och öppenhet så har vi kommit en bra bit på vägen.

Att omfamna sina rädslor och se misslyckanden som lärdomar är någonting jag ofta skriver och pratar om. Och det är även någonting vi ofta pratar om i vår podd. Men det tål att tas upp igen. Jag är nämligen otroligt trött på synen på att det som blir fel i livet är slöseri med tid. Den där utbildningen du tog som du i slutändan inte använde karriärmässigt kanske var precis det du behövde för att förstå vad du faktiskt ville göra. Eller så använder du den ändå men på oväntade sätt. Kanske behövde du jobba på en organisation med en osund arbetsplatskultur för att veta vilka krav du har på framtida arbetsplatser. Och så vidare.

”Om vi vågar se det som lärdomar, möjligheter och insikter kan vi komma så mycket längre på vår resa än om vi bara håller oss till det vi redan vet och är bra på. ”

Jag tror verkligen att vi hade vunnit på att prata mer om detta. För som jag ser det finns en stor del av vår potential i det vi inte kan, våra misslyckanden och det vi har kvar att lära. Om vi vågar se det som lärdomar, möjligheter och insikter kan vi komma så mycket längre på vår resa än om vi bara håller oss till det vi redan vet och är bra på.

Hur skulle du kunna omfamna det du inte kan, dina misslyckanden och det du har kvar att lära? Vilka möjligheter hade det kunnat öppna upp för dig? Dela gärna med dig av dina reflektioner i kommentarsfältet.

Från och med idag öppnar jag upp för dig som vill ta del av mitt coachingprogram Step Into Your Power med start 25 augusti. För dig som längtar efter att komma tillbaka till dig själv, våga gå din egen väg och stå i din styrka. Läs mer här och kontakta mig om du har några frågor.

Lästips: Den som följer sin lust och längtan är aldrig vilsen

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *