Hållbar inredning: Medvetna val och hållbara material i barnrummet

Om det är svårt att tänka hållbart i hemmet så kan nog barnrummet vara ett av de svåraste ställena. Det finns otroligt många produkter att välja på, man får ofta presenter av andra som kanske inte är i de material man själv hade valt och vill man samtidigt tänka på vad som är bäst för både barnen och miljön kan det kännas stressigt. Jag tror som med det mesta att inget blir bättre av att man skuldbelägger sig själv, men vi har ändå försökt tänka så medvetet som möjligt. Vi gör alla så gott vi kan. Såhär har vi tänkt: 

Mycket återbrukat, naturmaterial och hållbart producerade produkter. En hel del är ärvt, en del köpt begagnat och vissa saker köpta nya men från medvetna märken. Vi har valt att ha relativt få leksaker men saker som barnen verkligen leker med. Är du osäker? Testa att låta leksakerna ”ta semester” i en undansatt låda. Du märker antagligen om barnen saknar dem och när de flyttar in i rummet igen så kan de förhoppningsvis upplevas som nya. 

Vimpeln som hänger i taket är från Remade by Sara och är gjord av återbrukade tyger, bakelserna är virkade i bomullsgarn av en kvinna här i Lund och grodan är från IM Fairtrade. Gitarren har min man ägt i många år innan vi fick barn och en hel del av böckerna är loppisfyndade. Det finns mycket fint att hitta antingen att köpa begagnat eller genom att ärva från andra om man tänker kreativt. Men hur gör vi med kalas och presenter? Jag tycker att böcker är toppen för de som verkligen vill ge en fysisk sak. Annars kan man ge förslag på butiker som t.ex. Lapland Eco Store som har hållbara saker för barn. 

Har du några andra tips på hållbara val för barnrummet? Dela gärna med dig i kommentarsfältet! 

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *