Tillbaka till verkligheten (eller något i den stilen)

Vi börjar äntligen komma in i rutiner igen och det är något jag verkligen har längtat efter. Jag har, som ni vet, inte riktigt varit ledig den här sommaren och även om vi har gjort mycket roliga saker har det känts lite rörigt. För mig är rutiner ett sätt att vara i nuet. Att ha avsatt tid för både arbete, fritid och vila. Jag upplever det som extra viktigt i och med att jag för det mesta jobbar hemifrån. När det inte finns någon struktur har jag svårt att vara närvarande både när vi gör roliga saker och när jag behöver få något gjort. Det är mer än en gång jag har suttit och stirrat på datorn och inte vetat var jag ska börja den här sommaren när tillfälle väl har getts att skriva uppsats. Det känns i alla fall fint att jag har börjat lära känna mig själv mer och mer och hittar sätt att jobba med istället för mot mig själv.

Entreprenörsliv, frihet och normer kring arbete

Entreprenörslivet ger verkligen en fantastisk frihet på det sättet. Att jag kan vara mig själv och jobba som jag jobbar. Så länge jag håller mina deadlines kan jag lägga upp tiden innan dess som jag vill. Det är dock en sorg för mig att fler arbetsgivare inte inser hur snäva normer kring arbete gör att de faktiskt går miste om kompetens. Jag känner nästan att mitt eget företag är det enda alternativet för att jag ska fungera optimalt och inte slösa energi på saker som förväntas ”bara för att”. Du får gärna läsa mer om mina tankar kring att fungera annorlunda, normer kring arbete och vad jag tycker att företag kan jobba vidare med här.

Att driva eget gör det möjligt för mig att vara mig själv och jobba som jag gör bäst. Med det sagt så kommer det självklart med sina utmaningar. När jag eller barnen blir sjuka finns det ingen som hoppar in för mig. Den rådande pandemin har inte direkt gjort det enkelt att hitta uppdrag. Jag har som tur är en del uppdrag som har varit klara redan innan det bröt ut, men det tär självklart på en när situationen är som den är. För mig är det en tröst att tänka att andra har det värre, att det finns de som är sjuka, står helt utan jobb och som har fått hela sina liv raserade på grund av det här. Jag har det trots allt väldigt bra och försöker ha is i magen. Men om du driver ett företag som har behov av min kompetens, let me know! Jag är evigt tacksam för tips och rekommendationer.

Det är i alla fall otroligt spännande att följa utvecklingen av digitala lösningar i den här situationen. Copenhagen Fashion Week sändes till exempel digitalt i år så jag satt på mina morföräldrars sommarställe och kollade på visningar. Så himla spännande! Jag tror att mycket kommer hända dels digitalt men även att det kommer bli tydligt vilka företag som har ett hållbart varumärke som fungerar långsiktigt.

Hur tänker du kring utvecklingen i världen nu? Vad tror du kommer ändras i höst, till våren och längre framöver?

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *