Porträtt – Lovisa Wallin

Det finns så otroligt många personer i min vardag som inspirerar mig. De som både stärker mig i min tro på mig själv och peppar och lyfter mig i mitt entreprenörskap. Som påminner mig om varför jag gör detta. Och som inspirerar mig att både drömma stort och möta de motgångar företagandet kommer med.

En av dem är fantastiska Lovisa Wallin som driver Womin. Lovisa inspirerar mig dagligen med sitt driv, sin kreativitet och sin förmåga att både drömma stort och gå efter det hon drömmer om. Här får du veta mer om henne och hennes resa som entreprenör.

Vem är du och vad gör du i ditt företag?

Jag heter Lovisa Wallin och jag driver två företag. I mitt egna företag jobbar jag som copywriter, där jag hjälper företag att skapa träffsäkert content i form av blogginlägg, annonser, innehåll till hemsidor och liknande. Många av mina kunder använder mig även som ett bollplank i strategiska frågor som rör kommunikation och marknadsföring. Dessutom driver jag ett fastighetsbolag i Storbritannien tillsammans med min sambo, vi investerar i hyresfastigheter i centrala England.

Vad fick dig att vilja starta företag? Hur har din resa sett ut sedan du började?

Jag har alltid haft ett starkt driv och vetat att jag ville driva eget företag. Redan som tonåring drev jag och mina vänner ett smyckesföretag på fritiden och sedan dess har jag alltid haft något på gång vid sidan av min ordinarie sysselsättning. Det har varit ideellt engagemang, extrajobb och senare ett företag vid sidan av. 2019 hade jag jobbat med kommunikation i några år och kände mig klar på min dåvarande arbetsplats. Jag kunde inte hitta ett självklart nästa jobb som lockade mig, så istället för att söka mig till ett nytt jobb så bestämde jag mig för att starta eget företag. Nu har jag drivit eget i två och ett halvt år, det har varit en så spännande och lärorik resa. Jag brukar säga att företagande är lika mycket personlig utveckling som det är affärer och det stämmer verkligen. 

Vad är ditt bästa råd till någon som vill följa sina drömmar men som känner att rädslorna håller henne tillbaka?

Jag försöker att jaga bort rädslorna genom att tänka på målet eller drömmen. Det där som ger dig fjärilar i magen och lite hjärtklappning, det är det du ska följa. Även om det finns hundra hinder på vägen och tusen anledningar att välja något annat så kommer ingen vara stoltare än du när du lever den verklighet som tidigare bara var en dröm. Att komma tillbaka till sin inre 85-åring och fråga sig vad hon kommer vara stolt över, är ett bra tankeexperiment för att våga göra sin grej. 

Vilket råd skulle du ge till dig själv för fem år sedan?

För fem år sedan skulle jag ha gett mig själv rådet att bara köra. Jag har varit modig på många fronter i livet men ibland har jag hållit mig själv tillbaka. Mitt råd till mig själv och andra, är att inte vänta på att någon annan ska ge en klartecken. Är det något pandemin lärde mig är det att det finns ingen perfekt timing men det ordnar sig ändå. Allt blir som det ska, men har man ett mål att jobba mot så behöver man ta medvetna steg för att komma dit. Våga utmana dig själv även om det är läskigt. Det som finns på andra sidan rädslan är värt att våga för! 

Vad drömmer du om inför framtiden?

Jag drömmer om att skapa något stort i företagsväg, något som faktiskt gör skillnad för människor och som jag älskar att skapa. För mig är frihet, spontanitet och flexibilitet lyx så jag försöker få in mer av det i livet. Efter några år med digitala möten och hemmakontor så drömmer jag även om affärsresor, miljöombyte och inspirerande miljöer. 

Vad har du åstadkommit det senaste året som du är extra stolt över?

Det senaste året har jag haft riktigt bra snurr i företaget och det är jag stolt över. Att driva företag är som att lägga pussel i en bergochdalbana. Bitarna faller på plats allt eftersom men det är en åktur som heter duga. Jag gillar det och under det senaste året har jag hittat ett lugn i den där åkturen. Nu kan jag njuta mer av turen och inte bara destinationen. Det låter klyschigt, men det är sant! 

Lästips: Hållbart varumärkesbyggande inifrån och ut

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.